PS4 Kullanıcı Hesabı Nasıl Silinir? PS4 Kullanıcı Hesabı Silme

PS4 Kullanıcı Hesabı Nasıl Silinir? PS4 Kullanıcı Hesabı Silme

PS4’ünüzü başkasına mı vereceksiniz? Bu durumda ilişkili kullanıcı hesabını ve ilgili bilgileri konsolunuzdan kaldırmak iyi bir fikirdir. Bu, PS4’ünüzde yalnızca aktif kullanıcıya sahip olmanızı ve kullanıcı listesinin derli toplu olmasını sağlar.

Bu kılavuzda, konsolunuzda PS4 kullanıcı hesaplarını nasıl sileceğinizi öğrenecebilirsiniz.

Bir PS4 kullanıcı hesabını silmek, o kullanıcının kayıtlı verilerini, ekran görüntülerini ve video kliplerini silmek anlamına gelir. Oyun kayıtlarınızı zaten yedeklediyseniz veya kaybetmeyi dert etmiyorsanız, hesabınızı PS4’ünüzden kaldırmak için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

  1. Konsolun ana menüsünden Ayarlar’ı açın.
  2. Ayarlar‘da aşağı kaydırın ve Giriş Ayarları yazan seçeneği seçin. Tüm PS4 kullanıcı hesaplarınızı buradan görüntüleyebilirsiniz.
  3. Sonraki ekranda Kullanıcı Yönetimi‘ni seçin.
  4. Kullanıcıyı Sil‘i seçin.
  5. Listeden kurtulmak istediğiniz hesabı seçin.
  6. PS4, kullanıcının verilerini sileceğini söyleyen bir bilgilendirme göstericektir bu ekranda silme işlemine devam etmek için Sil düğmesini seçin.

PlayStation 4’ünüzden kaldırmak istediğiniz hesap artık silinmiş olacaktır.

Birincil PS4 Kullanıcı Hesabı Nasıl Değiştirilir?

Kaldırmakta olduğunuz kullanıcı hesabı PS4’ünüzün birincil hesabıysa, önce birincil hesap olarak başka bir hesap ayarlamak isteyebilirsiniz.

İşte PlayStation 4’te birincil hesabı değiştirmek için yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir.

Mevcut Birincil PS4 Hesabını Devre Dışı Bırakın

Önce birincil ayrıcalığı mevcut olan birincil hesabınızdan kaldırmanız gerekir. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

PS4’ünüzde Ayarlar menüsünü açın.

  1. Hesap Yönetimi yazan seçeneği seçin. Bu seçeneği kullanmak için PlayStation Network hesabınızda oturum açmanız gerekmektedir.
  2. Aşağıdaki ekranda Birincil PS4’ünüz Olarak Etkinleştir‘i seçin.
  3. Birincil olmayan bir hesap yapmak için Devre Dışı Bırak‘ı seçin.

Bir Kullanıcı Hesabını PS4’te Birincil Hesap Yapın.

  1. PS4’ünüz için birincil hesaba dönüştürmek istediğiniz hesaba giriş yapın.
  2. Ayarlar menüsünü açın.
  3. Hesap Yönetimi‘ni seçin.
  4. Birincil PS4’ünüz Olarak Etkinleştir’i seçin.
  5. Etkinleştir öğesini seçin.

Mevcut hesabınız artık PlayStation 4’ünüz için birincil hesap olacaktır.

Birincil PS4 Kullanıcı Hesabı Nasıl Silinir?

Birincil olarak ayarlanmış başka bir hesabınız olmasa bile birincil PS4 kullanıcı hesabını silebilirsiniz.

Bunu aşağıdaki gibi yapabilirsiniz:

  1. Konsolunuzda Ayarlar > Giriş Ayarları > Kullanıcı Yönetimi > Kullanıcıyı Sil‘e gidin .
  2. Silmek istediğiniz birincil PS4 hesabını seçin.
  3. PS4, konsolunuzu başlatmanızı isteyecektir. Bu, tüm verilerinizi siler ve konsolu fabrika ayarlarına döndürür.
  4. Sıfırlama işleminin bitmesine izin verin.

Artık yeni bir hesap ekleyebilir veya PS4’ünüzde mevcut bir hesaba giriş yapabilirsiniz. Bu hesap artık konsolunuzda birincil hesap olarak hareket edecektir.

PlayStation Network Hesabı Nasıl Silinir?

Yukarıda yaptığınız şey, PS4’ten bir kullanıcı hesabını silmek içindi. Hesabınız Sony’de hâlâ mevcuttur ve herhangi bir PlayStation konsolundan oturum açabilirsiniz.

Bu nedenle PlayStation ile ilişkinizi sonlandırmak istiyorsanız, PlayStation Network hesabınızı tamamen silebilirsiniz. Bu, bir PS4 kullanıcı hesabını silmekten farklıdır.

Bir PlayStation Network hesabını sildiğinizde:

  • PlayStation ile başka bir hesap oluşturmak için hesap kimliğinizi kullanamazsınız.
  • Hesabınızla satın aldığınız içeriğe artık erişemezsiniz.
  • Satın alınan içeriği başka bir hesaba aktaramazsınız.
  • Yalnızca geri ödemenin PlayStation Store iptal politikasına uygun olması durumunda geri ödeme alırsınız.
  • Aboneliklerinizin hiçbirine erişemezsiniz.
  • PSN cüzdanınıza erişiminiz olmaz.
  • PSN cüzdanınızda bulunan parayı geri alamazsınız.

PlayStation Network hesabınızı kapatmak için oturum açma kimliğiniz (e-posta adresi) ve kullanıcı kimliğiniz gerekir.

Gerekli öğelere sahip olduğunuzda, Sony ile iletişime geçmeniz ve Sony Bize Ulaşın sayfasında hesabınızı kapatmalarını istemeniz gerekir. Diğer birçok platformun aksine, hesabınızdan kurtulmak için tıklayabileceğiniz basit bir düğmeniz yoktur.

Hesabınız silindikten sonra, gelecekte PlayStation’a geri dönmeye karar verirseniz, her zaman yeni bir PlayStation Network hesabı oluşturabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir