Netflix Son İzlenenler Nasıl Silinir?

Netflix Son İzlenenler Nasıl Silinir?

Netflix’te izlenecek bu kadar çok dizi ve film varken, son izlediğiniz içerikler hızla dolabilir. Bu sıkıntı, yakın zamanda izlediğiniz bir programı aramayı sıkıcı hale getirebilir. Neyse ki, “Son İzlenenler” listenizdeki içeriğin bir kısmını veya tamamını temizleyebilirsiniz.

Görüntüleme etkinliğinizi gizli tutmak veya bir aile üyesinin hesabında fark edilmeden izlemek istiyorsanız, son izlediğiniz programları nasıl kaldıracağınızı bu konuda bulabilirsiniz.

PC ve Mac’te Netflix’ten Son İzlenenler Nasıl Kaldırılır?

PC, Mac veya web tarayıcısı kullanıyorsanız görüntüleme etkinliğinizi kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Birden fazla profiliniz varsa, her profil için görüntüleme etkinliğini ayrı ayrı kaldırmanız gerekir.

Netflix web sitesini ziyaret ederek aşağıdai talimatları uygulayabilirsiniz:

1. Adım: Netflix hesabınıza giriş yapın, “Profil” simgenizin üzerine gelin ve ardından “Hesap“a tıklayın.

2. Adım: Ardında profilinizin sağındaki “açılır ok ucu” simgesine tıklayın. (resimdeki örnek gibi)

3. Adım: Açılan ekranda “Profil ve Ebeveyn Denetimleri” bölümünün altında, “İzleme etkinliği”nin sağındaki “Görüntüle”ye tıklayın.

4. Adım: Bu ekranda son izlediğiniz şovlar gözükecektir. Yalnızca bir bölümü kaldırmak istiyorsanız, “eğik çizgili daire” simgesine tıklayın ve “İzleme geçmişinizden gizle”yi seçin.

Ayrıca, alt kısımdaki “Tümünü gizle” seçeneğine tıklayarak tüm geçmişinizi gizleyebilirsiniz.

Bu işlem bu kadar! Tüm bu şüpheli içeriği Netflix’inizden kaldırdınız ve şovlarınızı kolaylıkla tekrar kaldırabileceğinizi bilmenin rahatlığıyla izleyebilirsiniz.

iOS Mobil Uygulamasında Görüntüleme Geçmişini Kaldırma

Ne yazık ki Netflix, akış hizmetinin uygulama sürümü için hesap erişim seçeneklerini kaldırdı. Mobil cihazınızdan görüntüleme geçmişini silmek istiyorsanız, bir web tarayıcısı kullanın ve Netflix’te oturum açın.

  1. Tarayıcının menü seçeneğini tıklayın ve “Masaüstü Sitesi İste”yi seçin, ardından son izlediğiniz geçmişinizi kaldırmak için az önceki konu başındaki adımları izleyebilirsiniz.

Android’de Netflix’ten Son İzlenenler Nasıl Kaldırılır?

Android kullanıcıları, Netflix uygulamalarında hala bir Hesap seçeneğine sahiptir. Bu seçenek sizi otomatik olarak bir web tarayıcısına götürür, ancak web sitesinin mobil versiyonunda görüntülenebilir ve yönetimi çok daha kolay hale getirir.

  1. “Netflix” uygulamasını açın ve düzenlemek istediğiniz “profil”e dokunun.
  2. Şimdi, sağ alt köşedeki “üç yatay çizgiye” dokunun. Bir web tarayıcısı seçmeniz ve oturum açmanız istenebilir.
  3. Ardından, “Hesap” üzerine dokunun.
  4. Profilinizin yanındaki “aşağı ok ucu” simgesine dokunun.
  5. Ardından, “İzleme Etkinliği“nin yanında bulunan “Görüntüle ye dokunun.
  6. Yukarıdaki talimatlarda olduğu gibi, bir gösteriyi kaldırmak için “üstü çizili dairesimgesine tıklayabilir veya “Tümünü gizle“ye tıklayabilirsiniz.

Netflix İzleme Listesini Silme ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Son zamanlarda izlemediğim bir izleme var. Bu bir hata mı?

Son görüntülediğiniz bölümde içerik görüyorsanız, bunun nedeni Netflix profilinizi başka birinin kullanması veya yanlışlıkla seçip geri çekmeniz olabilir. Hesap ayarları altında, giriş etkinliğini görüntüleyebilirsiniz.

İlk olarak, size ait olmayan (veya size yakın olmayan konumlar) herhangi bir cihaz olup olmadığını kontrol edin. Hesabınızın güvenliğini sağlamak için Tüm Cihazlardan Çıkış Yap seçeneğine tıklayabilir ve şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Bir izleme listesini kaldırmak için tüm Netflix profilini silebilir miyim?

Evet, hesabı oluşturmak için kullanılan profil dışında kaldırmak istediğiniz bir profiliniz varsa, uygulama içinden düzenle seçeneğine tıklayabilir ve profili, depolanan tüm içeriğiyle birlikte kaldırabilirsiniz.

Hesabımı silersem izleme geçmişim silinir mi?

Netflix hesabınızı sildiğinizde, beraberindeki tüm verilerin kaybolması yaklaşık on ay sürer. Bu senaryo, aboneliğinizi iptal ettikten sonra hesabınızı o zaman dilimi içinde izleme geçmişinizle kurtarabileceğiniz anlamına gelir.

Kurtarma zaman aralığı sona erdikten sonra, izleme veya arama geçmişi olmadan yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

İzlemeye Devam Et içeriğimi nasıl kurtarırım?

İzleme geçmişinizi sildiyseniz, “İzlemeye Devam Et” içeriğinizi de sildiniz. Henüz bitirmediğiniz diziler ve filmler artık Netflix’in kaldığınız yerden devam etmenizi sağlayan bölümünde görünmeyecek. Dürüst olmak gerekirse, içeriği sildiyseniz kurtarmanın bir yolu yoktur, ancak şovu her zaman yeniden izlemeye başlayabilirsiniz.

Netflix’teki arama geçmişini temizleyebilir miyim?

Netflix, aradığınız dizileri ve filmleri gerçekten takip etmez, bu nedenle onu silmek için bir neden yoktur ve bu nedenle bunu yapmak için bir seçenek de yoktur. Gizlilik için görüntüleme geçmişinizi silmek yeterli olacaktır.

İzleme listemi sıfırlamak için hesabımdaki ana profili silebilir miyim?

Hayır. Ancak bazı düzenlemeler yapabilir ve görüntüleme geçmişini silebilirsiniz. Hesabı başlangıçta başka biri için ayarladıysanız ve şimdi kendiniz için yenilemek istiyorsanız, orijinal profilin kalması gerekir.

Adı ve profil resmini güncellemek için düzenle seçeneğine tıklayın. Ardından, baştan başlamak için tüm görüntüleme etkinliğini silin. Bu işlem, izlenen tüm içeriği kaldırır, ancak devam eden izleme içeriğini ve önceden akışlı türlere dayalı önyargılı önerileri de kaldırır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir