WhatsApp'ta "Bir Kez Görüntüle" Özelliği İle Fotoğraf veya Video Nasıl Gönderilir?

WhatsApp'ın yeni "bir kez görüntüle" özelliğini kullanarak, gizliliğinizi korumak için kendi kendini imha eden resimler veya videolar gönderebilirsiniz.

Hiç bir WhatsApp kişisine fotoğraf veya video gönderdiniz ve ardından onu cihazından silmek istediniz mi? Kredi kartınızın bir fotoğrafını gönderdiyseniz veya bir harcama raporu makbuzunu gönderdiyseniz, görüntüledikten sonra kesinlikle silmek isteyeceksiniz.

İLGİLİ İÇERİK
WhatsApp Masaüstü İçin Tüm Klavye Kısayolları

WhatsApp'ın bu durumlar için yeni bir özelliği var. Bir kez görüntüle özelliği, alıcı tarafından yalnızca bir kez görüntülenebilen fotoğraflar ve videolar göndermenize olanak tanır.

İşte özelliği nasıl kullanabileceğinizi ve ayrıntılarını bu konumuzda bulabilirsiniz.

WhatsApp'ın Yeni "Bir Kez Görüntüle" Özelliği Tanıtıldı

WhatsApp kısa süre önce blogunda yeni "bir kez görüntüle" özelliğini duyurdu. En son güncellemeyle gelen bu özellik, kullanıcıların her alıcının yalnızca bir kez görüntüleyebileceği fotoğraf ve videoları göndermesine olanak tanıyor.

Bu şekilde gönderilen bir medya, görüntülendikten sonra otomatik olarak silinir ve kullanıcılara paylaştıkları şeyler üzerinde daha fazla kontrol sağlar.

"Bir Kez Görüntüle" Özelliği İle Fotoğraf veya Video Nasıl Gönderilir?

WhatsApp'ın bir kez görüntüle özelliği yalnızca en son sürümünde mevcuttur, bu nedenle otomatik güncellemeyi açmadıysanız uygulamanızı güncellemeniz gerekir.

Uygulamayı güncellemeyi bitirdikten sonra, yapmanız gereken tek şey aşağıda listelenen adımları takip etmektir.

  • Dosyayı göndermek istediğiniz kişiyle bir sohbet açın.
  • Kamera simgesine dokunun ve normalde dosya gönderirken yaptığınız gibi göndermek istediğiniz medyayı seçin.
  • Gönder düğmesinin yanındaki daire içine alınmış 1 simgesine dokunun.
  • Gönder düğmesine dokunun.

WhatsApp Web'i kullanarak, süreç çok benzer; daire içine alınmış 1 simgesine dikkat edin.

WhatsApp'ın "Bir Kez Görüntüle" Özelliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

WhatsApp'ın tek seferlik görünüm özelliği değişmezdir; gönderilen medya yalnızca bir kez görüntülenebilir. Ayrıca iletilemez, kaydedilemez, yıldız eklenemez veya paylaşılamaz.

Tek seferlik görünüm özelliğini doğrudan mesajlarda olduğu gibi grup sohbetlerinde de kullanabilirsiniz. Her medya parçası için ayrı ayrı etkinleştirmeniz gerekir.

Alıcının tek seferlik görünen medyanızı görüntüleyip görüntülemediğini yalnızca okundu bilgisi açıksa anlayabilirsiniz. Son olarak, görüntülenmeden bırakılan tek seferlik görünüm mesajları 14 gün sonra otomatik olarak silinir.

Not: Alıcılar, tek seferlik görüntüleme için ayarlanmış dosyaları, ekran görüntüsü olarak veya kaybolmadan önce harici bir cihazla kaydederek yine de paylaşabilir. Yine de bu mesajları yalnızca güvendiğiniz kişilere gönderdiğinizden emin olmalısınız.

Artık WhatsApp'ta Kaybolan Mesajlar Gönderebilirsiniz

Artık WhatsApp'ta tek seferlik görüntülenebilen fotoğraf ve videoyu nasıl göndereceğinizi biliyorsunuz. Özelliğin kullanımı kolaydır. DM'lerde veya grup sohbetlerinde fotoğraf ve video gönderebilir, görüntülendiklerinde otomatik olarak silinmesini sağlayabilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİK
WhatsApp vs WhatsApp Business: Fark Nedir?

Medyanız güvende olduğunda, aynı şeyin diğer konuşmalarınız için de geçerli olduğundan emin olmak isteyebilirsiniz. WhatsApp ayrıca, mesajları gönderdikten yedi gün sonra otomatik olarak silme özelliğine sahiptir.

Daha yeni Daha eski