Kodlamanın Çocuklara Sağladığı Faydalar ve Gelişime Katkıları

Kodlamanın Çocuklara Sağladığı Faydalar ve Gelişime Katkıları

Küçük yaşta kodlamayla tanışan çocuklar, dijital teknolojinin nasıl çalıştığını ve bilgisayarların nasıl çalıştığını anlıyor.

Teknoloji hayatımızın her alanında giderek daha önemli hale geliyor, ancak çocuklarımızın temel becerileri geliştirmek için bu büyüyen teknolojik ortama uyum sağlaması gerekecek. Kodlamanın çocuklara fayda sağlamasının 8 nedenine bakalım.

Çocuklara Kodlama Öğretmek için 8 Neden

1. Bilişimsel Düşünme Somut Bir Kavram Haline Geliyor

Bir çocuk bir teknoloji parçasını ilk kez eline aldığında, sihir gibi gelir, ancak kodlamayı öğrendiğinde anladıkları bir dil haline gelir. Bilişimsel düşünmeyi öğrenen çocuklar, bir komplikasyonu çözmek ve sonuçları incelemek için verileri analiz edebilir ve daha küçük parçalara bölebilir. Hesaplamalı düşünme, diğer problem çözme görevlerine uygulanabilir.

thumbnail
Önerilen Yazı
Google Güvenli Arama Nedir ve Çevrimiçi Olarak Çocukları Nasıl Korur?

2. Kodlayıcılarda Problem Çözme Becerileri Büyük Ölçüde Artıyor

Bir çocuk kodu parçalara ayırmaya ve onu çalışan bir programa dönüştürmeye başladığında, günlük yaşamlarındaki karmaşık sorunları nasıl çözeceklerini öğrenirler. Örneğin, mekanikçiler araba sorunlarını teşhis eder ve bu sorunları parçaları değiştirerek çözerken, bilim adamları bir hipotez oluşturur ve çalışıp çalışmadığını test eder. Çocuklar, matematik becerilerine de yardımcı olan bu formatta sorunları çözmeyi öğrenecekler.

3. Kodlama Çocuklar İçin Matematik ve Mantık Becerilerini Artırır

Code Monkey’e katkıda bulunan Zoe Dayan, kodlamanın çocuklar için yararları hakkında şunları söylüyor: “Kodlama yoluyla, ortaokul öğrencileri mantığı ve sıralamanın veya komutların sırasının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabilir.” Ortaokul çocukları, bu yaşta beyinleri formülleri ve algoritmik düşünceyi özümseyebildiği için mantık becerilerini tam olarak kullanabilirler.

4. Kodlamayı Öğrenmek Entelektüel Meraklı Çocuklar Yaratıyor

En iyi mucitler, merak ettikleri için olağanüstü ürünler ve hizmetler yarattılar. Merak, çocuklarınızın kendi alanlarının dışındaki fikirlerle etkileşime girmesine yardımcı olduğu için olumsuz olarak görülmemelidir. Aslında, çocuklarınızı teknolojiyi merak etmeye, tamir etmeye veya problem çözmeye teşvik etmek, büyüdüklerinde iş piyasasında başarılı olmalarını daha olası hale getirecektir.

thumbnail
Önerilen Yazı
Youtube “Çocuklara Özel” Videolar Nedir? Hangi Özellikleri İçermektedir?

5. Çocuklar Sorunları Daha İyi Öngörebilir ve Önleyebilir

Çocuklara öğretilmesi gereken en yürek burkucu şeylerden biri, hayal kırıklıklarıyla nasıl başa çıkılacağıdır çünkü onları asla acı içinde görmek istemezsiniz. Kodlama ile bir çocuk, onlara zarar vermeyen kontrollü, sağlıklı bir ortamda hayal kırıklığı yaşayabilir. Ayrıca, sosyal etkileşimler için harika olan sorunları başlamadan önce görme yeteneği de kazanacaklar.

6. Kodlama, Çocukların Pratik Yapmasına ve Dayanıklılık Geliştirmesine Yardımcı Olur

Kod her zaman beklediğiniz gibi çalışmaz ve çoğu zaman bir kod görünüşte geçerli bir neden olmadan çalışmaz. Bu olduğunda, çocuklarınız hüsrana uğrayacak, ancak onları devam etmeleri için teşvik ederseniz, başarılı olacaklar ve buna devam etmenin buna değdiğini görecekler. Ayrıca çocuklar bir hata yaptıklarında harika sonuçlar elde edene kadar tekrar deneyebileceklerini öğrenecekler.

7. Yaratıcılık Kodlama Yoluyla Teşvik Edilir

Yaratıcılık kendini sadece çizim, boyama veya yazma yoluyla sunmaz; hemen hemen her yerde bulunabilir. Kodlayıcılar genellikle çalışmalarını bir “zanaat” olarak düşünürler çünkü bir programı işlevsel hale getirmenin yollarını veya harika bir ürün üretmek için sınırlı kaynaklarını nasıl kullanacaklarını düşünmeleri gerekir. Kodlama, video oyunları ve diğer medya gibi birçok yaratıcı meslekte de bulunur.

8. Yazılım Endüstrisindeki Beceri Eksikliği Gelecekteki İşlere Yol Açabilir

Bilgisayar gelecek, bu yüzden çocuğunuzu teknolojide bir işe hazırlayın! Kodlama, çok az insanın sahip olduğu bir beceridir, ancak bilgisayar bilimleri bölümleri için binlerce açık alan vardır. Kodlayıcı olmak, geçmişte avukatların ve doktorların olduğu gibi yeni “kesin bir şey” olacak. Sonuç olarak, çocuğunuz iş piyasasına girdiğinde çok aranır.

Küçük yaşta kodlama, çocuğunuzu gelecek vaat eden bir geleceğe ve yüksek maaşlı bir işe hazırlayacaktır. Bu blog gönderisinde listelenen sonuçları görmek için bugün çocuğunuzun kodlamayla ilgilenmesini sağlamaya başlayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir