Google E-Tablolarınızı Başkalarıyla Nasıl Paylaşabilirsiniz?

Bu konumuzda Google E-Tablolarınızı tek tek kişiler veya gruplarla nasıl paylaşacağınızı öğrenebilir ve başkalarının dosyanızla neler yapabileceğini seçebilirsiniz.

İnsanların incelemesini, yorum yapmasını veya bazı kısımlarını güncellemesini istiyorsanız Google E-Tablolarınızı paylaşmanız gerekir. Bunu sadece birkaç adım ile kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Google E-Tablolarınızı Nasıl Paylaşabilirsiniz?

  • Google E-Tablolarda paylaşmak istediğiniz dosyayı açın.
  • Sağ üst köşede bulunan Paylaş'ı tıklayın.
  • Dosyayı paylaşmak istediğiniz e-posta adreslerini veya grupları girin.
  • Bu alanın sağındaki açılır menüyü tıklayın ve seçeneklerden bir rol seçin. Örneğin, insanları Düzenleyen, Yorumcu veya Görüntüleyen olarak seçebilirsiniz.
  • Gönder'i tıklayın.

Tüm adımlar bu şekilde. Artık Google E-Tablolarınızı bu e-posta adresleriyle paylaştınız ve artık sayfanıza erişebilirler. Ve rollerini değiştirmeye karar verirseniz, bu da oldukça kolaydır:

  • Paylaş'ı tıklayın. Google E-Tablolarınızı daha önce paylaştığınız e-posta adreslerinin bir listesini göreceksiniz.
  • Rolünün değiştirilmesini istediğiniz herhangi bir e-posta adresinin sağındaki açılır menüyü tıklayın.
  • Seçeneklerden yeni bir rol seçin. Bir ortak çalışanı kaldırmak için Kaldır'ı bile seçebilirsiniz.
  • Kaydet'i seçin.

Bu seçenekle, yalnızca Google e-tablonuzu paylaştığınız kişiler tabloya erişebilir. Bu nedenle, URL'nize sahip olsalar bile, siz onlarla paylaşmadığınız sürece insanlar sayfanıza erişemez.

Bunun nedeni, Google'ın Google E-Tablolarınıza varsayılan bir erişim kısıtlaması yerleştirmesidir. Ancak bu kısıtlamayı kaldırabilir ve isterseniz herkesin sayfanıza erişmesine izin verebilirsiniz.

Google E-Tablolardan Erişim Kısıtlaması Nasıl Kaldırılır?

Bazen Google e-tablonuzu birçok kişiyle paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu, herkes için erişilebilir hale getirmeniz gerektiği anlamına gelir.

Bunu yapmak için, sayfanızın URL'sini geniş bir kitleye göndermeden önce yalnızca Google'ın varsayılan erişim kısıtlamasını kaldırmanız gerekir:

  • Paylaş'ı tıklayın.
  • Bağlantıyı al bölümünde, Bağlantıya sahip olan herkesle değiştir'i tıklayın.
  • Erişim kısıtlamasını kaldırmak için Bitti'ye tıklayın.
  • Devam edin ve URL'yi Google E-Tablolarınıza kopyalayın ve istediğiniz herkesle paylaşın.

Bu şekilde paylaştığınızda herkesin e-tablonuzu düzenleyebileceğini ve değiştirebileceğini unutmayın. Ancak neyse ki sayfanızı koruyabilir ve yetkisiz düzenlemeyi önleyebilirsiniz.

Google E-Tablolarınızı Paylaşın ve Güvene Alın

Çok sayıda ortak çalışanınız varsa Google E-Tablolarınızı paylaşmak çok önemli olabilir. Ancak insanların buna nasıl erişip erişemeyeceğini özelleştirmeyi düşünün. E-Tablonuz hassas veriler içeriyorsa bu yararlı bir özelliktir.

Bununla birlikte, düzgün biçimlendirilmiş Google E-Tabloları paylaşmak, profesyonelliğinizi oluşturur. Bu nedenle, Google E-Tablolar için temel klavye kısayollarını öğrenmeye başlayabilirsiniz.
Daha yeni Daha eski