Google Chrome Profili Nasıl Silinir?

Chrome profillerinizden birinden kurtulmak mı istiyorsunuz? Bu konumuzdaki adımları uygulayarak bu işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Google Chrome, kullanıcılara birden çok Google Hesabı oluşturma ve kaydetme seçeneği sunar. Bir kullanıcı, göz atarken çeşitli profiller arasında kolayca geçiş yapabilir. Google'a istediğiniz zaman bir Chrome profili eklemek oldukça basittir ve onu düzenlemek veya kaldırmak da bir o kadar kolaydır.

Neden Birden Fazla Chrome Profili Kullanmalısınız?

Birden fazla Google Chrome kullanıcı profiliniz olduğunda, seçtiğiniz profile bağlı olarak web'e farklı ayarlarla göz atabilirsiniz. Örneğin, belirli uzantıları, yer imlerini, ayarları, tarayıcı geçmişini, temaları ve kayıtlı şifreleri ayırmak için bir kişisel profiliniz veya bir iş profiliniz olabilir.

Google Chrome Profilinizi Nasıl Silebilirsiniz?

Bazen artık kullanmadığınız Google Chrome profillerini temizlemek isteyebilirsiniz. Bir Chrome profilini aşağıdaki adımları uygulayarak silebilirsiniz:

  • Tarayıcınızın sağ üst köşesinde bulunan Chrome Profili simgesine tıklayın. Hesabınızla ilişkilendirilmiş bir  profil resminiz yoksa, baş harflerinizi içeren bir daire görürsünüz. Diğer Profiller'in yanındaki Ayarlar simgesine tıklayın.
  • Tüm aktif hesaplarınızı gösteren yeni bir pencere göreceksiniz. Farenizi kaldırmak istediğiniz profilin üzerine getirin  ve kutunun sağ üst köşesindeki üç noktayı tıklayın.
  • Birkaç seçenek içeren bir açılır liste göreceksiniz. Sil'i seçin.
  • Seçiminizi onaylamak için bir bildirim alacaksınız. Profili kaldırmak için Evet'e tıklayın. Tarayıcının isteğinizi işlemesi birkaç dakika sürecek ve ardından profil Chrome tarayıcınızdan kalıcı olarak silinecek.
Google Chrome, başka hiçbir tarayıcıda bulunmayan bir kullanıcı deneyimi sunar. Farklı Chrome profilleri oluşturmak, her kullanıcının faydalanması gereken bir özelliktir. Birden fazla profile sahip olmak, cihazlarını başkalarıyla paylaşan kullanıcılar için de yararlıdır ve en iyi yanı, bu profilleri istediğiniz zaman kolayca silebilmenizdir.
Daha yeni Daha eski