2000 – 3000 TL Arası En İyi Akıllı Cep Telefonları – Haziran 2022

2000 – 3000 TL Arası En İyi Akıllı Cep Telefonları – Haziran 2022

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte nerdeyse artık tüm işlerimizi cep telefonlarında halledebilir duruma geldik. Gelişen teknoloji ile birlikte bir çok marka nerdeyse her hafta yeni bir telefon modeli çıkarıyor.

Peki bu kadar hızlı gelişen teknolojide günümüzdeki 2000-3000 TL bandındaki en iyi cep telefonu hangisi? Bu tarz sorularınız için sizlere çeşitli fiyat aralığında sizlere tavsiye edebileceğimiz bir çok telefonu sizler için aşağıdaki listeyi hazırladık. Bu listede öneride bulunduğumuz cihazların; kamera performansı, batarya kapasitesi, kullandığı işlemci gibi bir çok değeri detaylıca araştırarak listeyi oluşturduk.

Bu listedeki cihazların fiyatları dolar kurundan dolayı anlık olarak fiyat değişikliği gösterebilir. Bu süreçte okuduğunuz konudaki ürünün fiyatı siz konuyu okurken fiyatı değişmiş olabilir.

2000 – 3000 TL Arası En İyi Akıllı Telefonlar

  • Realme C21Y
  • Xiaomi Redmi 9
  • Samsung Galaxy A03s
  • Oppo A15s

1Realme C2Y1

En iyi akıllı telefonlar listemizdeki ilk cihaz Realme C21Y modeli oluyor. Bu model uygun fiyat ve performans özellikleri ile listemizdeki ilk cihaz olmasını istedik. Ayrıca cihazın birçok sanal satış platformunda olmasında dolayı kolay erişilebilir ve kolay satın alınabilir olması ekstra bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Tasarıma baktığımızda günümüzdeki çoğu cihazın tasarıma benzeyen ve oldukça şık bir tasarıma sahip olduğunu bildirmekte fayda var. Telefonun kutusundan 10 watt’lık hızlı şarj adaptörü ile beraber şarj kablosu çıkıyor.

Android işletim sistemine sahip olan realme C21Y’in 6.5 inç ekrana sahip olan IPS LCD ekranı var. Bu ekran HD+ çözünürlük ile birlikte 270 PPI pixel yogunluğu bulunuyor. Aynı zamanda bu ekranda 60Hz ekran yenileme hızında olması da büyük avantaj.

Cihazın şarjının uzun süre dayanabilmesi için büyük bir batarya tercih edilmiş ve 5000 mAh batarya kapasitesi entegre edilmiş. Lakin ne kadar 5000 mAh batarya kapasitesi olsa da cihazın şarj girişi için Mikro-USB kullanılması hızlı şarj desteğinin olmamasını ve telefonun şarjının tam dolum süresini uzatması anlamına geliyor.

Cihazın en çok dikkat edilmesi gerek bir başka donanımı ise cihazın arkasındaki en önemli güç olan çip setinde ise Unisoc T60 çip seti kullanılmış. 8 çekirdekli CPU ve iki çekirdekli Mali G-52 3EE GPU kullanımı çip setin özelliklerine değer katıyor. Cihazın çip setiyle entegre olarak güçlü çalışması için ise 4 GB ram ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. 64 GB yetersiz geleceğini düşünen kullanıcılar için ise 256 GB’a kadar hafıza kartı desteği de Realme C21Y’de unutulmamış gibi duruyor.

Cihazın arka ana kamerası 13 MP olmakla birlikte arkadaki iki ek olarak 2 MP makra çekim ve 2 MP bokeh sensörü cihazın arkasında bulunuyor. Saniyede 30 kare yakalamayı başarak ve FHD video kaydı yaparak bizlere fiyatına göre yüksek performans sağlayan Realme C21Y’in ön kamerası ise 5 MP kamera çözünürlükle 720p/30fps değerinde çekim yapabiliyor.

Bu cihazın giriş seviyesinde, fiyatına göre performans vereceğiniz unutmamak gerekiyor.

Realme C21Y Genel Özellikleri

Ekran Boyutu: 6.5 İnç HD + IPS LCD
İşlemci: Unisoc T610
Kamera: 13 MP + 2 MP + 2 MP arka kamera ve 5 MP ön kamera
Dahili Depolama: 64 GB
Bellek (RAM): 4 GB
Batarya Kapasitesi: 5000 mAh
Hat Sayısı: Çift Hat
5G: Yok

2Xiaomi Note 9

En iyi akıllı telefonlar serimizin ikinci en uygun telefonu olarak Xiaomi Redmi 9A modelini seçtik. Xiaomi son dönemde çıkardığı tüm telefonlarda satış rekorları kırdı. O modellerden biride Xiaomi Redmi 9A oldu. Fiyat ve Performans denince akla ilk gelen xiaomi’nin gelin bu modeline detaylıca bakalım.

2020 yılında satışan çıkan 9A modelinin tasarım olarak arka kısmında mat renkleri olan kırılması zor olan dayanıklı plastik yüzey kullanılıyor. Dokunduğunuzda kaliteli bir his veriyor. Elinizde uzun süre durduğu durumlarda terleme yapmıyor ve parmak iziniz plastik üzerinde iz olarak kalmıyor.

Cihazın iç donanımında ise göze ilk çarpan biyometrik olarak yüz tanıması olması. Günümüzde kullandığımız maskelerde bu süreçte cihazı açarken açma sorunu yaşanabiliyor. 2020 yılında üretilen bir cihazın parmak izi yerine yüz tanıma sisteminin kullanılması daha avantajlı olabilirdi. Eğer bu cihazı almak için kararlıysanız bu yüz tanıma sistemi için maskenizin sorun olacağını unutmamak gerekiyor.

Android işletim sistemine sahip olan Xiaomi Redmi 9A’nın 6.53 inç ekrana sahip olan IPS LCD ekranı var. Bu ekran HD+ çözünürlük ile birlikte 269 PPI pixel yogunluğu bulunuyor. Aynı zamanda bu ekran 60Hz ekran yenileme hızına sahip olarak göze çarpıyor.

Temel donanım kısmında ise son dönemde tüm markaların kullanmayı tercih ettiği MediaTek markasının üretimini yaptığı Helio G25 çip set bulunuyor. Bu çip sete 8 Çekirdekli bir CPU ve PowerVR GE830 GPU destek çıkıyor ve bu çip set 2.0 Ghz CPU frekansında hizmet sunuyor.

4 GB Ram ve 64 GB depolama alanı bulunan Xiaomi Redmi 9A’nın Depolama biçiminde ise eMMC 5.1 kullanıyor.

Telefonda 13 MP çözünürlüğe sahip 1 adet ana kamera bulunuyor. Bu kameraya ilave olarak ön tarafta 5 MP çözünürlükteki bir kamerada ön tarafta yer alıyor.

Tüm bu özelliklerin enerjisi için ise 5000 mAh kapasiteli hızlı şarj desteği olmayan bir batarya enerji sağlıyor. Hızlı şarj desteğinin olmaması sizleri üzmesin çünkü Xiaomi telefon bataryası konusunda optimizasyon konusunda oldukça başarılı diyebiliriz. Standart sosyal medya ve arayüz gezinmelerinde rahatlık ile bir günü çıkarabilecek güç ve yazılıma sahip olduğu göze çarpıyor. Ayrıca bataryayı doldurmak istediğinizde 10 watt değerinde güç girişi ile cihazınızın batarya dolumunu eski model telefonlara kıyasla daha hızlı dolum sağlayabilirsiniz.

Bu cihazın giriş seviyesinde, fiyatına göre performans vereceğiniz unutmamak gerekiyor.

Xiaomi Redmi 9A Genel Özellikleri

Ekran Boyutu: 6.53 İnç HD + IPS LCD
İşlemci: Unisoc T610
Kamera: 13 MP arka kamera ve 5 MP ön kamera
Dahili Depolama: 64 GB
Bellek (RAM): 4 GB
Batarya Kapasitesi: 5000 mAh
Hat Sayısı: Çift Hat
5G: Yok

3Samsung Galaxy A03s

En iyi akıllı telefonlar listemizde üçüncü sıraya 3000 TL bantındaki bir başka cihaz ise Samsung firmasının fiyat/performans ürünü olan Galaxy A03s modeli oluyor.

Samsung 2021 yılında çıkardığı Galaxy A03s fiyat performans ürünün arka kapalı dayanıklı mat yapıya sahip bir kap olarak karşımıza çıkıyor. Cihazın dış görüntüsü şık ve sade bir görünüme sahip. Diğer tüm samsung modellerinde olduğu gibi bu modelde de sadelik ve kolay kullanım için tuş yerleşimi yapılmaya özen gösterilmiş gibi duruyor.

Samsung Galaxy A03s, 6.5 inç boyutlarında olan PLS ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü ise HD+ olarak görüntü sağlamaktadır. 270 PPI piksel yoğunluğu ve 60 Hz kadar ekran yenileme hızına sahiptir.

Cihazın ana bileşeni ise MediaTek şirketi tarafından geliştirilen Helio P35 işlemcisidir. Bu işlemciyi 2.3 GHz hızı bulunan cihazda isteğinize göre 3, 4 veya 6 GB Ram olan modelleri bulunmaktadır.

RAM seçimi gibi cihazın depolama alanı da seçme hakkınız var. Cihazın hem 32 GB depolama alanı hem de 64 GB depolama alanı olan modeli bulunuyor. Ayrıca bu depolama alanı yetersiz geleceğini düşünüyorsanız 1 TB kadar hafıza kartı desteğinin olması çok büyük avantaj gibi duruyor.

Telefonun kamerasını inceleyecek olursak arka tarafında 3 adet kamera bulunmaktadır. 13 MP çözünürlüğe sahip olan ana kameranın dışında ise 2 MP makro çekim kamerası ve 2 MP derinlik algısı kamerası da vardır. Telefonun ön kısmında ise 5 MP çekim yapabilen bir kamera bulunuyor. Samsung Galaxy A03s modeli maksimum 1080p ve 30fps standartlarında kayıt ve çekim yapabiliyor.

Tüm bu yukarıdaki özelliklerin daha iyi hizmet sunabilmesi ve daha uzun süre kullanım sağlanması için 5000 mAh bir batarya tercih edilmiş. Bir çok samsung modelinde gördüğümüz hızlı şarj ve kablosuz şarj etme sistemi malesef bu cihazda bulunmuyor. Ayrıca cihazın 5G desteği de olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Android 11 işletim sistemine sahip olan bu cihazın fiyatı depolama alanı ve ram seçimine göre fiyat değişikliği gösterebileceğini unutmayalım.

Xiaomi Redmi 9A Genel Özellikleri

Ekran Boyutu: 6.5 İnç HD + PLS
İşlemci: MediaTek Helio P35
Kamera: 13 MP + 2 MP + 2 MP Arka kamera ve 5 MP Ön kamera
Dahili Depolama: 64 GB
Bellek (RAM): 3/4/6 GB RAM
Batarya Kapasitesi: 5000 mAh
Hat Sayısı: Çift Hat
5G: Yok

4Oppo A15s

2000-3000 TL bandındaki son akıllı telefonumuz Türkiye’de üretilen ver Mart 2021 tarihinde piyasaya sürülen OPPO a15S modeli oluyor. Türkiye’de üretilmesi nedeniyle gümrük ve vergilendirme konusunda bazı avantajları olan a15s modeli kullanıcılar tarafından sevildi ve satışları hızla devam ediyor.

Kutu içerisinden 10 watt bir şarj aleti ve güç kablosu çıkıyor. Kutunun içerisinde kullaklık, telefon kılıfı ve ekran koruyucu çıkmıyor.

Cihazın kozmetik durumuna ilk baktığımızda arka kısmında iz bırakabilecek ancak oldukça şık duran bir arka koruyucu olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Arka kısımda Oppo modellerin neredeyse hepsinde olan parmak okuyucu bulunuyor. Ayrıca en gurur verici olan ise telefonun arka kapağında ”Made in Turkey” ibaresinin olması.

Oppo A15s, 6.52 inç ekran boyu ve HD+ çözünürlüğü ile bizi karşılıyor. HD+ çözünürlüğü daha iyi yansıtmak için 60Hz yenileme ve dokunma örnekleme hızı bulunuyor. 480 nit değerinde parlaklık sunarken IPS ekran olması da çok büyük avantajlardan birisi.

Telefonun Performans bileşenlerine baktığımızda ise MediaTek firmasının MT6765 işlemcisi ile birlikte 4 GB RAM ve 64 GB Dahili depolama alanıda yer alıyor.

İncelenmesi gereken diğer ön önemli donanım ise cihazın kameraları gibi duruyor. Arka kısımda 13 Megapiksel ana kemara ile birlikte makro ve derinlik efekti oluşturabilecek iki adet ayrı kamera bulunuyor. Bu 2 yardımcı kameranın çekim kalitesi ise 2 megapiksel çözünürlüktedir. Ön kısımda ise yapay zeka desteği olan 8 MP bir kamera bulunuyor.

Tüm bu özellikler desteklemesi ve güç sağlaması için ise 4230 mAh bir batarya cihaza konumlandırılmış. Bu pilin yaklaşım olarak 16 saat video oynatma gücünün olduğu iddaa ediliyor.

Oppo A15s Genel Özellikleri

Ekran Boyutu: 6.52 İnç HD + PLS
İşlemci: MediaTek MT6757
Kamera: 13 MP + 2 MP + 2 MP Arka kamera ve 5 MP Ön kamera
Dahili Depolama: 64 GB
Bellek (RAM): 4 GB RAM
Batarya Kapasitesi: 4320 mAh
Hat Sayısı: Tek Hat
5G: Yok

Listemizin sonuna geldik. Bu listede dolar kurundaki hareketlilikler nedeniyle fiyat değişikliği olabileceğini unutmayalım. Listedeki telefonlar giriş seviyesinde olan telefonlardı. Günümüzde malesef 2000-3000 TL bandından fazla telefon kalmadı diyebiliriz. Oluşturduğumuz liste fiyat/performans üzerine olduğunu unutmayalım. Bu tarz diğer konular için sitemizi Google News üzerinden takip edebilir ve arama kısmından merak ettiklerinizi aratabilirsiniz.

Listeye eklememizi istediğiniz veya gerekli gördüğünüz en iyi telefon modellerini bizimle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir